Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Vozovky sú na západe SR prevažne suché, v strede a na východe mokré

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ojedinele štyri až päť centimetrov snehu je na ceste Podspády - Tatranská Javorina a na hranici s Poľskom Podspády - Podspády/Jurgów je päť až desať centimetrov.

Bratislava 26. januára (TASR) - Povrch vozoviek je na západnom Slovensku prevažne suchý, na strednom a východnom zasa mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska je miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informovala na svojom webe zjazdnost.sk.

Ojedinele štyri až päť centimetrov snehu je na ceste Podspády - Tatranská Javorina a na hranici s Poľskom Podspády - Podspády/Jurgów je päť až desať centimetrov. SSC upozorňuje aj na nárazový vietor v lokalitách Važec, Východná a Podspády.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na povrchu vozoviek HP Besník, Branisko, Čertovica, Dobšiná, Donovaly, Grajnár, Huty, Chorepa, Makov, Oravská Lesná a Súľová je vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Na HP Vrchslatina je miestami zľadovatený dvojcentimetrový sneh.

SSC takisto pripomína, že od stredy (24. 1.) je horský priechod Príslop uzavretý pre nákladnú dopravu nad 12 metrov celkovej dĺžky. Cesty Muráň - Červená Skala a v okrese Brezno sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky.