Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pokračuje proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roka 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a Karol M., nachádzajúci sa v Belize.

Bratislava 18. novembra (TASR) – Pred Okresným súdom Bratislava I bude v pondelok 18. novembra pokračovať hlavné pojednávanie s údajným objednávateľom vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 Radoslavom M. a ďalším obžalovaným Róbertom B.

Naposledy na začiatku októbra vypovedali dvaja znalci - z odboru psychológie a psychiatrie a dostavil sa len jeden z piatich predvolaných svedkov. Predseda senátu uložil dvom svedkom poriadkovú pokutu vo výške 200 eur za to, že sa na proces nedostavili a ani sa neospravedlnili.

Na inom pojednávaní, v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave zasa 16. októbra jeden zo štvorice obžalovaných bol pripravený predniesť svoju novú výpoveď v tomto prípade. Nikola P., ktorému hrozí doživotie, chce podľa dostupných informácií vypovedať proti ostatným obžalovaným. K slovu sa však na pojednávaní Okresného súdu Bratislava I nedostal, jeho obhajca neprišiel a voči náhradnému obhajcovi vzniesli ostatní prítomní také námietky, ktoré presvedčili súd, že ho musí vymeniť. Problém bol v tom, že náhradný obhajca bol určený pre všetkých obžalovaných. Teda okrem Nikolu P. aj pre Branislava A. a Jozefa B.

Nikola P. je kľúčovým svedkom vo vyššie spomínanom procese s Radoslavom M. na Okresnom súde Bratislava I, ktorý je obžalovaný z toho, že si vraždu v Moste pri Bratislave objednal. Sudca ho však predbežne odmietol vypočuť, pretože je v tomto prípade, aj keď v inom procese, tiež obžalovaný.

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roka 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a Karol M., nachádzajúci sa v Belize. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh ženy – bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.