Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Všetci zadržaní aj obvinení v rámci akcie Hyena sú na slobode

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Polícia pôvodne obvinila troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavla F., Jána F. a Stanislava Ž.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava nariadil prepustiť na slobodu všetkých zadržaných obvinených v rámci policajnej akcie Hyena. Urobil tak po preštudovaní spisového materiálu. TASR o tom informoval prokurátor a hovorca KP Oliver Janíček. Medzi zadržanými boli aj traja exsiskári.

"Dnešného dňa vyšetrovateľ predložil prokurátorovi KP Bratislava vyšetrovací spis spolu s podnetom na podanie návrhu na vzatie do väzby troch obvinených, voči ktorým je na KP Bratislava vedené trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vydierania v štádiu pokusu. V danom prípade sa jedná o inú trestnú vec, ako bola medializovaná trestná vec obvinených, ktorá bola realizovaná pod krycím názvom Hyena. Dozorový prokurátor KP Bratislava po preštudovaní spisového materiálu nariadil prepustenie všetkých zadržaných obvinených na slobodu podľa paragrafu 87 odseku 1 Trestného poriadku," spresnil Janíček.

Polícia pôvodne obvinila troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavla F., Jána F. a Stanislava Ž. Pavol F. je okrem vydierania obvinený aj z drogovej trestnej činnosti, Stanislav Ž. je obvinený za nedovolené ozbrojovanie a vydieranie a Ján F. za vydieranie. Všetkých zadržala polícia v utorok (15. 10.) v rámci akcie Hyena.

"Zaistili sme strelné zbrane, strelivo a väčšie množstvo drog. Vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti štyri osoby, z vydierania tri osoby a jednu osobu z nedovoleného ozbrojovania. Vyšetrovateľ piatich zo zadržania prepustil, na štyroch podá podnet na väzbu," priblížila na margo akcie polícia. Medzi obvinenými boli aj spomínaní bývalí príslušníci SIS.