Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Bývalého šéfa VSS Romana M. obvinili a prepustili zo zadržania

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinená je aj bývalá dôstojníčka tajnej služby Katarína S.

Bratislava 24. júna (TASR) - Bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana M. polícia obvinila. Obvinená je aj jeho priateľka a bývalá dôstojníčka tajnej služby Katarína S. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Andrea Predajňová.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie voči dvom osobám R. M. a K. S. pre trestný čin ohrozovania dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Obidve osoby boli prepustené zo zadržania. Viac informácií vzhľadom na charakter a stupeň utajenia veci ÚŠP poskytovať nebude," povedala Predajňová.

Policajti počas sobotňajšej (22.6.) prehliadky auta Romana M. zaistili materiál podliehajúci stupňu utajenia dôverné a vyhradené, informovala vtedy prokuratúra. "Vzhľadom na udalosti posledných dní, anonymné doručenia dokumentov VSS niekoľkým médiám, dozorujúci prokurátor ÚŠP vydal pokyn vyšetrovateľovi Policajného zboru na vykonanie zaisťovacích úkonov. Tieto boli vykonané dnes, a to v súlade s ustanoveniami Trestného poriadku," povedala vtedy Predajňová.