Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vybrané pošty pre mimoriadne teplo obmedzujú otváracie hodiny

Ilustračná snímka Foto: Tablet.tv

Aktuálne sú otváracie hodiny pre vysoké teploty obmedzené na 146 poštách po celom Slovensku, ich počet sa môže zvyšovať.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Niektoré pobočky Slovenskej pošty v reakcii na mimoriadne vysoké teploty upravujú svoje otváracie hodiny pre verejnosť. Informovala o tom dnes hovorkyňa spoločnosti Martina Macková.

„Pošta k uvedenému opatreniu pristúpila na základe zhoršených pracovných podmienok, vysokých teplôt v prevádzkových priestoroch pôšt, s cieľom vyhnúť sa možným zdravotným komplikáciám na strane zamestnancov aj zákazníkov,“ priblížila.

Aktuálne sú otváracie hodiny pre vysoké teploty obmedzené na 146 poštách po celom Slovensku, pričom ich počet sa môže podľa Mackovej operatívne zvyšovať. Jednotlivé pošty budú o prípadnom obmedzení otváracích hodín informovať prostredníctvom vývesky.

Počas letných mesiacov zároveň pre vybrané pošty platí úprava otváracích hodín, ktorá súvisí s prevádzkovo menej náročným obdobím. Pošta ho využíva na to, aby koncentrovala zamestnancov na rozhodujúce pošty s dlhšími hodinami pre verejnosť a vyššou návštevnosťou, vysvetlila hovorkyňa.

„Slovenská pošta robí všetko pre to, aby sa úprava dotkla čo najmenšieho poštu klientov. Za prípadné komplikácie sa ospravedlňujeme a prosíme o pochopenie,“ uzavrela Macková.