Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Východný dištrikt ECAV má pre ľudí z Ukrajiny k dispozícii 400 lôžok

Na archívnej snímke zo 7. februára 2020 biskup Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku Peter Mihoč. Foto: TASR - Pavol Zachar

Biskup Východného dištriktu ECAV Peter Mihoč prosí veriacich, aby v rámci nedeľných bohoslužieb do modlitieb zahrnuli rodiny obetí ukrajinských vojakov alebo civilistov.

Bratislava 25. februára (TASR) - Východný dištrikt Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku má k dispozícii pre ľudí z Ukrajiny 400 lôžok. Humanitárna pomoc bude ešte presnejšie definovaná zo strany ekumenickej pastoračnej služby, ministerstiev obrany a vnútra SR. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka ECAV Jana Nunvářová.

Na výzvu zareagovali viaceré cirkevné zbory, diakonické a misijné organizácie, ktoré majú ubytovacie možnosti (zborové domy, ubytovne, misijné centrá), ale aj ostatné cirkevné zbory, ktoré majú zborové miestnosti. Biskup Východného dištriktu ECAV Peter Mihoč prosí veriacich, aby v rámci nedeľných bohoslužieb do modlitieb zahrnuli rodiny obetí ukrajinských vojakov alebo civilistov, teda všetkých, ktorí sa ocitli v strachu a neistote, bez pomoci a v zúfalstve.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.