Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vykoľajenie stroja zablokovalo železničnú dopravu v Margecanoch

Ilustračné foto Foto: TASR

Na mieste nehody zasahoval špeciálny žeriav, ktorému sa podarilo vykoľajený traťový stroj nakoľajiť. Okolo miesta nehody vlaky jazdia zníženou rýchlosťou.

Košice 29. marca (TASR) – Pracovný stroj Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) sa vykoľajil dnes o 9.20 h v Margecanoch v okrese Gelnica. Z tohto dôvodu nemohli vlaky premávať do a ani z tamojšej stanice, čím bola znemožnená železničná doprava aj na hlavnej trati Bratislava – Košice.

"Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcu verejnosť, že v dôsledku vykoľajenia pracovného stroja bola dopoludnia paralyzovaná železničná doprava v Margecanoch. Vlaky ešte aj v priebehu popoludnia budú mať meškanie, kým sa železničná doprava dostane do normálu," informovala TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Na mieste nehody zasahoval špeciálny žeriav, ktorému sa podarilo vykoľajený traťový stroj nakoľajiť. Prvá traťová koľaj bola sprevádzkovaná o 12.15 h. Okolo miesta nehody vlaky jazdia zníženou rýchlosťou.

"Na sprevádzkovaní druhej traťovej koľaje sa naďalej pracuje. ŽSR predpokladajú kompletné sprejazdnenie úseku v popoludňajších hodinách. Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania," dodala Pavliková.