Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

Pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie (NATO) vztýčili vlajku NATO pred Prezidentským palácom v piatok 29. marca 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezidentka v príhovore na tohtotýždňovom spomienkovom večere k výročiu vyhlásila, že Slovensko pred dvoma dekádami urobilo najdôležitejšie a najlepšie možné rozhodnutie pre svoju bezpečnosť.

Bratislava 29. marca (TASR) - Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom. Slovenská republika sa oficiálne stala členom Aliancie 29. marca 2004.

Prezidentka Zuzana Čaputová v príhovore na tohtotýždňovom spomienkovom večere k výročiu vyhlásila, že Slovensko pred dvoma dekádami urobilo najdôležitejšie a najlepšie možné rozhodnutie pre svoju bezpečnosť. Považuje za dôležité, aby Slovensko aj naďalej bolo nielen spojencom na papieri, ale aj skutočným priateľom v praxi. Dodala, že žiadna iná alternatíva by nás dnes nechránila tak, ako nás chráni Aliancia.

Výročie si hlava štátu pripomenula aj štvrtkovou (28. 3.) návštevou Styčného tímu pre integráciu síl NATO (NFIU) v bratislavských Vajnoroch.