Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Vyšetrovateľ navrhuje v kauze Ezechiel 7 podať obžalobu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyšetrovací spis bol predložený 19. marca prokuratúre s návrhom na podanie obžaloby, priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Bratislava 26. marca (TASR) - Policajný vyšetrovateľ predložil návrh na podanie obžaloby v kauze Ezechiel 7. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vyšetrovací spis bol predložený 19. marca prokuratúre s návrhom na podanie obžaloby, priblížila Bárdyová. Koľkých osôb sa návrh na podanie obžaloby týka, polícia zatiaľ nespresnila.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová pre TASR uviedla, že prokurátor po preštudovaní návrhu na podanie obžaloby a spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe.

V prípade vlani obvinili aj policajného exprezidenta a súčasného poslanca Národnej rady SR Tibora G. Ten na utorkovej tlačovej besede uviedol, že po prepustení zo zadržania ho vyšetrovateľ opätovne nevypočul a neumožnil mu nahliadnuť do spisu. "Na ukončenie vyšetrovania ma nepredvolal, nedal mi na vedomie takýto termín," povedal. Tiež hovorí o úmyselnom konaní vyšetrovateľa, ktorý tým podľa neho pácha trestnú činnosť.

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 obvinila vlani policajného exprezidenta a poslanca parlamentu Tibora G. a nitrianskeho podnikateľa Norberta B. z viacerých skutkov podplácania. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a viacerých skutkov prijímania úplatku obvinila expolicajta Roman S.