Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Výzva Zapni sa pre Slovensko má povzbudiť ľudí k dobrovoľníckym činom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Jednotlivci sa môžu zapojiť tromi spôsobmi, a to dobrovoľníckou aktivitou, finančným príspevkom alebo prevzatím "svojho dielu zodpovednosti" za ďalší vývoj Slovenska tým, že pôjdu voliť.

Bratislava 20. júla (TASR) - Nová výzva Zapni sa pre Slovensko má povzbudiť ľudí k dobrovoľníckym činom a dobrým skutkom. Práve cez dobrovoľnícke aktivity môžu totiž spoznávať organizácie, ktoré sa každý deň snažia pomáhať a zároveň môžu sami zažiť pocit, že aj oni prispievajú k zmene. Cieľom je urobiť spoločne aspoň tisíc dobrých skutkov.

"Veríme, že dobrovoľné zapojenie, zapnutie sa každého človeka, ktorý sa rozhodne urobiť niečo dobré, pomôže posilniť jeho vieru v to, že konkrétnymi činmi môžeme zmeniť Slovensko. A prevziať zodpovednosť za jeho budúcnosť," približuje Zuzana Suchová, spoluzakladateľka iniciatívy.

Jednotlivci sa môžu zapojiť tromi spôsobmi, a to dobrovoľníckou aktivitou, finančným príspevkom alebo prevzatím "svojho dielu zodpovednosti" za ďalší vývoj Slovenska tým, že pôjdu voliť. Prvými dvoma spôsobmi sa môžu zapojiť aj firmy a rôzne organizácie. Iniciatíva zároveň oslovuje neziskové organizácie, samosprávy či rôzne inštitúcie, aby sa do výzvy zapojili a zverejnili svoje dobrovoľnícke príležitosti.

Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke www.zapnisapreslovensko.sk.