Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Vzdelávacie programy JA Slovensko chcú podporiť učiteľov a študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V školskom roku 2022/2023 malo skúsenosti so zážitkovým vzdelávaním vyše 34.000 žiakov a študentov a takmer 1000 učiteľov z 820 škôl.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Vzdelávacie programy neziskovej organizácie JA Slovensko majú za cieľ podporiť učiteľov a študentov v ovládaní technológií, zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov, viesť ich k plánovaniu a zodpovednému hospodáreniu s financiami. Zároveň pomáhajú rozvíjať kritické myslenie. Na pondelkovej tlačovej konferencii to uviedla riaditeľka organizácie Marta Slováková.

"Vzdelávacie programy JA Slovensko sa nezameriavajú len na podnikanie v tradičnom zmysle slova. Učíme mladých ľudí byť podnikavými, čo znamená byť aktívny, prispôsobivý a schopný riešiť problémy," zdôraznila riaditeľka. Ako uviedla, ich snahou je pripraviť budúce generácie na komplexný a neustále sa meniaci svet.

V rámci zážitkového vzdelávania, ktoré organizácia poskytuje prostredníctvom programov, sa mladí ľudia učia prezentovať svoje myšlienky, realizovať projekty a úspešne spolupracovať v tíme. Týmto spôsobom chce organizácia zabezpečiť, aby talentovaná mládež ostala na Slovensku.

V školskom roku 2022/2023 malo skúsenosti so zážitkovým vzdelávaním vyše 34.000 žiakov a študentov a takmer 1000 učiteľov z 820 škôl. Za celú históriu má organizácia 468.177 absolventov. Každý rok pritom do svojich aktivít zapája približne 500 odborníkov.