Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Z Ostravy previezli do Indie tigre a levy, ktoré žili na ranči v SR

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

Česká colná správa oznámila, že v sobotu (26. augusta) na letisku v Ostrave odbavili deväť tigrov a dva levy.

Praha 31. augusta (TASR) - Z ostravského letiska v sobotu letecky prepravili do Indie deväť tigrov a dva levy. Zvieratá predtým žili na ranči neďaleko slovenskej Žiliny, kde v máji lev usmrtil muža. TASR správu prevzala vo štvrtok zo spravodajského portálu Novinky.cz.

Česká colná správa oznámila, že v sobotu (26. augusta) na letisku v Ostrave odbavili deväť tigrov a dva levy.

"Boli sem prepravené zo súkromného ranča v Žiline, kde usmrtili svojho majiteľa," napísali colníci. Zvieratá svoj domov podľa colníkov našli v prírodnej rezervácii v Indii, kam odleteli špeciálnym lietadlom.

Hovorkyňa colného úradu ČR pre Moravsko-sliezsky kraj Zuzana Nemcová dodala, že na letisku bola prítomná aj Inšpekcia životného prostredia, aby skontrolovala stav zvierat.

Vo výbehu exotických šeliem na ranči v Kysuckom Novom Meste-Oškerde našli 16. mája mŕtveho muža. Novinky.cz. píšu, že išlo o 56-ročného majiteľa šeliem, ktorý ich išiel kŕmiť. Lev, ktorý naňho zaútočil, bol následne zastrelený, dodávajú Novinky.cz.

Ranč pri Kysuckom Novom Meste leží približne osem kilometrov severne od Žiliny. V areáli chovajú množstvo zvierat, medzi nimi aj exotické, ako sú levy, tigre či opice.