Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Z Vysokej školy v Sládkovičove kampus s celoslovenskou pôsobnosťou?

Vysoká škola v Sládkovičove, dnes už Danubius, archívne foto Foto: vssladkovicovo.sk

Konzul Azerbajdžanskej republiky, ktorý regionálnu školu vlastní, ju chce prebudovať na kampus s celoslovenskou pôsobnosťou. Informoval o tom dnes denník SME.

Bratislava 5. februára (TASR) - Keď pred desiatimi rokmi vznikla súkromná Vysoká škola v Sládkovičove, dlho sa s ňou vliekla nálepka prepojenia na Smer-SD. Prvým dekanom právnickej fakulty bol Mojmír Mamojka, ktorý sa neskôr stal aj rektorom školy, vo funkciách pôsobili tiež poslanci Smeru-SD, uvádza denník SME. Dnes školu už tretí rok vlastní Džalal Gasymov, konzul Azerbajdžanskej republiky, ktorý ju dal premenovať na Danubius. Kúpil ju asi za štyri milióny eur. Gasymov študoval v 80. rokoch 20. storočia v Bratislave na Stavebnej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej.

"Keď sme školu prevzali a urobili sme si prieskum medzi študentmi, zistili sme, že sú veľmi nespokojní s atmosférou školy," povedal Gasymov. Džalal Gasymov chce regionálnu školu, na ktorej študuje 60 percent externistov, prebudovať na kampus s celoslovenskou pôsobnosťou, informoval denník na štvrtej strane v článku s názvom "Sládkovičovo príde o školu".