Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Za 15-eurový úplatok odsúdili lekárku z Nitry na podmienečný trest

Ilustračná Snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, odsúdil v stredu (25.3.) lekárku Annu Ághovú z Nitry za pokračujúci zločin prijímania úplatku.

Banská Bystrica 26. marca (TASR) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, odsúdil v stredu (25.3.) lekárku Annu Ághovú z Nitry za pokračujúci zločin prijímania úplatku. Za úplatok dovedna 15 eur dostala trest dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na 30 mesiacov a peňažný trest 400 eur. Zároveň jeden rok nesmie vykonávať svoje povolanie. Rozsudok je právoplatný. Pre TASR to dnes potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako dodala, ŠTS schválil dohodu o vine a treste, ktorú lekárka uzavrela s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Predpokladom na jej uzavretie bolo priznanie a aj záväzok, že sa vzdáva odvolania voči rozsudku.

Praktická lekárka pre dospelých si v prvom prípade nechala od "pacienta" päť eur za to, že mu vystaví potvrdenie o dočasnej práceneschopnosti (PN). Hoci pôvodne malo ísť iba o jedno euro, muž jej zaplatil desaťeurovou bankovkou, z ktorej mu vydala iba päť eur. Zvyšnú sumu si nechala so slovami, že všetko niečo stojí. Keď mu PN predlžovala, zinkasovala ďalších desať eur.