Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Za najlepšie riešenie podnetov občanov ocenili Trnavu a Malacky

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Zlaté vedro za riešenie podnetov si spomedzi väčších samospráv odniesla Trnava. Druhé a tretie priečky obsadili mestské časti Bratislavy - Rača a Vrakuňa.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Podnety občanov riešili vlani najefektívnejšie Trnava a Malacky. V utorok im portál odkazprestarostu.sk udelil ocenenie Zlaté vedro určené pre najlepšie samosprávy za rok 2021.

"Pri hodnotení berieme do úvahy nielen pomer vyriešených podnetov, ale aj ich celkový počet a náročnosť," priblížila projektová manažérka portálu Barbora Peregrim. Vysvetlila, že samosprávy rozdelili podľa veľkosti do dvoch kategórií - na väčšie a menšie ako 20.000 obyvateľov.

Zlaté vedro za riešenie podnetov si spomedzi väčších samospráv odniesla Trnava. Druhé a tretie priečky obsadili mestské časti Bratislavy - Rača a Vrakuňa. Medzi menšími samosprávami pod 20.000 obyvateľov si najlepšie počínali Malacky, nasledované Púchovom a Sabinovom.

Tím Odkazu pre starostu hodnotil v osobitnej kategórii aj komunikáciu. V tejto oblasti sa spomedzi väčších samospráv najlepšie darilo magistrátu mesta Bratislava, za ním sa umiestnili Dubnica nad Váhom a Martin.

Medzi menšími samosprávami komunikovali najlepšie Malacky, ktoré si prvé miesto v obidvoch kategóriách odnášajú už po tretíkrát. Za nimi sa umiestnili Sabinov a Stará Ľubovňa.