Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Za ozdravné opatrenia zaplatíme politickú daň, vyjadril sa premiér

Foto: TASR/Martin Baumann

"Chcem zagarantovať, že Slovensko bude mať v roku 2012 deficit 4,6 % a v roku 2013 pod 3 %," ubezpečil poslancov Robert Fico.

Bratislava 13. septembra (TASR) – Konsolidácia verejných financií nie je podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) príjemný proces v žiadnej krajine. Rozhodnutia, ktoré vláda prijala a ktoré sú potrebné na ozdravenie verejných financií, tak podľa neho budú vládnu stranu aj čosi stáť.

"Zaplatíme za ne politickú daň," podotkol premiér v rámci dnešnej hodiny otázok v parlamente. Reagoval tak na otázku kolegu zo strany, poslanca Dušana Bublavého, ktorého zaujímalo, či sa Slovensku podarí znížiť deficit štátneho rozpočtu a či štát dodrží medzinárodné záväzky.

"Chcem zagarantovať, že Slovensko bude mať v roku 2012 deficit 4,6 % a v roku 2013 pod 3 %," ubezpečil poslancov Fico. Zároveň dodal, že Slovensko nebude krajinou, ktorá by chodila s klobúkom po Európe a žobrala peniaze. "Dávam prednosť tvrdému splneniu medzinárodných záväzkov, ktoré máme. To je jediná cesta, ktorá môže Slovensko postupne vyvádzať z krízy," dodal premiér.