Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Za pokus o vraždu svojej exmanželky si L. Teszák odpyká 20-ročný trest

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Teszák ženu napadol predvlani 4. augusta, keď najprv vnikol do jej bytu a schoval sa v ňom.

Bratislava 26. januára (TASR) - Dvadsaťročný trest odňatia slobody v ústave s maximálnym stupňom stráženia si odpyká Ladislav Teszák, ktorý sa v auguste 2019 pokúšal zavraždiť svoju exmanželku. Senát 4T Najvyššieho súdu (NS) SR v utorok na svojom verejnom zasadnutí zamietol odvolanie obžalovaného voči minuloročnému septembrovému rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 11. mája 2020 na ŠTS obžalobu na Ladislava Teszáka pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Skutok sa stal 4. augusta 2019 v Nových Zámkoch, kde fyzicky napadol bodnou zbraňou svoju expartnerku v jej byte, pričom len aktívna obrana poškodenej odvrátila prípadné usmrtenie. Motívom bolo, že sa nezmieril s rozchodom," uviedla pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Teszák ženu napadol predvlani 4. augusta, keď najprv vnikol do jej bytu a schoval sa v ňom. Keď sa jeho exmanželka vrátila z prechádzky, vyšiel z kúpeľne a spôsobil jej viaceré bodné a bodno-rezné zranenia na celom tele. Útočník prehodil žene cez hlavu župan, udrel ju do tváre a niekoľkokrát ju bodol. Z miesta útoku následne ušiel.

Krátko po čine policajti z obvodného oddelenia Policajného zboru v Dvoroch nad Žitavou podozrivého zadržali. Vyšetrovateľ ho pôvodne obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody, zároveň dal podnet na väzobné trestné stíhanie obvineného.