Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Za posledné dva týždne zomrelo po zrážke s vlakom 5 ľudí

ilustračná snímka Foto: Ilustračné foto: TASR/Pavel Neubauer

Na železničných priecestiach došlo v uplynulých dvoch týždňoch aj k dvom zrážkam áut s vlakom.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulých dvoch týždňoch päť zrážok vlakov s civilnými osobami. K dvom došlo v úseku Bratislava - Petržalka - Rusovce. Pri nehodách prišlo o život päť ľudí, jedna osoba utrpela ťažké zranenie. TASR informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Železnice v predchádzajúcich dňoch zaevidovali aj päť pokusov o samovraždu a dvanásť prípadov neoprávneného pohybu osôb v priechodnom priereze koľaje. "Osoby buď ušli, alebo ich zaistila policajná hliadka," doplnil Lukáč.

Na železničných priecestiach došlo v uplynulých dvoch týždňoch aj k dvom zrážkam áut s vlakom. Dopravné nehody si vyžiadali zranenia štyroch účastníkov cestnej premávky, ktorých následne ošetrili v nemocnici. Cestujúci vo vlakoch zranení neboli.

ŽSR taktiež zaznamenali osem požiarov v blízkosti tratí. V úseku Považská Teplá – výhybňa Plevník – Drienové zaznamenal rušňovodič osobného vlaku poukladané kamene na prvej traťovej koľaji. V úseku Pezinok – Šenkvice zasa skupina detí na nadjazde liala farbu na vlaky.

Vandali na stanici Sliač - kúpele posprejovali staničnú budovu, na stanici Bratislava - Rača pomaľovali podchod a v Dolnom Hričove popísali prístrešky.