Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Telo z Dunaja nepatrí Martinovi Filkovi, v pátraní sa pokračuje

Na snímke záchranári z Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova (vľavo) v súčinnosti s príslušníkmi HaZZ počas pátrania na Dunaji v utorok 29. marca 2016. Foto: TASR/Vladimír Benko/MVSR

Telo záchranári vytiahli z rieky neďaleko Šamorína. Správu budeme aktualizovať.

Bratislava 31. marca (Teraz.sk/TASR) - Podľa polície dnes dopoludnia v priebehu pátracej akcie strážcovia zákona v spolupráci so záchranármi z Komplexnej centrálnej záchrannej služby vytiahli pri hrádzi pri Hamuliakove z Dunaja telo muža, ktorého totožnosť nie je známa. TASR informovala dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Vieme však v súčasnosti povedať, že vek tejto osoby sa odhaduje na 40 až 50 rokov. V súvislosti s prevráteným kajakom pátranie po nezvestnom mužovi naďalej pokračuje," dodala Kurucová.

Pôvodne sa predpokladalo, že by mohlo ísť o nezvestného šéfa Inštitútu finančnej politiky (IFP) pri ministerstve financií Martina Filka.

V blízkosti bratislavskej Micherovej zátoky mal v pondelok Filka strhnúť prúd po tom, čo sa prevrátil v dvojkanoe ešte s jedným mužom, ktorý sa zachránil. Ako prvá o tom informovala televízia Markíza.

Kanoe sa malo prevrátiť krátko pred 17.00 h v smere od bratislavského Prístavného mosta na Slovnaft. Na mieste zasahovali hasiči s člnovou technikou, potápačská skupina a policajti.
Na snímke riaditeľ Inštitútu finančnej politiky Martin Filko.
Foto: TASR - Michal Svítok

Tridsaťpäťročný Martin Filko bol v druhej vláde Roberta Fica hlavným ekonómom ministerstva financií a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky.

V rokoch 2008 – 2010 bol poradcom ministra financií SR Jána Počiatka. Tiež bol poradcom Ivety Radičovej, keď bola predsedníčkou vlády.