Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Záchranári majú pre svetový pohár v Jasnej posilnené služby

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Polícia počas víkendu predpokladá zvýšenú intenzitu premávky na Liptove. Týka sa to hlavne diaľnice D1, Liptovského Mikuláša a Ružomberka.

Demänovská Dolina 19. januára (TASR) - Na žilinskom krajskom operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) posilnili služby operátorov tiesňovej linky 155. Dôvodom je konanie svetového pohára v Jasnej počas víkendu. TASR o tom informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

"Keďže sa počas podujatia očakáva veľká účasť návštevníkov zo zahraničia, ide o operátorov tiesňovej linky s aktívnou znalosťou svetových jazykov. Okrem toho sa priamo na mieste akcie bude nachádzať 60 členov Horskej záchrannej služby, záchranársky vrtuľník, posádka rýchlej lekárskej pomoci a tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci," priblížila hovorkyňa.

Polícia počas víkendu predpokladá zvýšenú intenzitu premávky na Liptove. Týka sa to hlavne diaľnice D1, Liptovského Mikuláša a Ružomberka. Cestujúcim, ktorí sa na podujatí nezúčastnia, polícia odporúča, aby sa týmto úsekom vyhli.

Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta, medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová, sa predstavia v Nízkych Tatrách najprv v sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu aj v špeciálnom slalome. V stredisku očakávajú počas súťažného víkendu vyše 11.500 divákov. Autobusy budú voziť návštevníkov do dejiska od 4.30 h.