Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Záchranári počas eurovolieb ošetrili päť členov volebných komisií

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V okrese Snina posádka ZZS zasahovala pri mužovi s akútnymi bolesťami brucha a previezla ho do nemocnice.

Bratislava 26. mája (TASR) – Záchranári počas sobotných (25.5.) volieb do Európskeho parlamentu ošetrili päť členov volebných komisií. TASR o tom v nedeľu informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Alena Krčová.

V okrese Snina posádka ZZS zasahovala pri mužovi s akútnymi bolesťami brucha a previezla ho do nemocnice. "Dvaja členovia volebných komisií v okresoch Komárno a Košice potrebovali ošetrenie po epileptickom záchvate a v okrese Michalovce členka volebnej komisie skolabovala a pri páde utrpela vážny úraz hlavy," uviedla Krčová.

Zásah záchranárov si vyžiadal aj zdravotný stav členky volebnej komisie v Levickom okrese s náhlou nevoľnosťou a závratmi, ktoré ju postihli po uzavretí volebných miestností pri sčítavaní hlasov. Všetci pacienti boli prevezení do nemocničných zariadení. 

Okrem pomoci pre členov volebných komisií vyslalo OSZZS posádku aj k žene, ktorá spadla pred volebnou miestnosťou v okrese Trstená a bola po ošetrení prevezená do nemocnice s vážnym úrazom dolnej končatiny.