Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Záchranári: Vlani dominovali výjazdy k pacientom s ochorením COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najviac výjazdov bolo uskutočnených na území Bratislavy, konkrétne zo stanice v Ružinove.

Bratislava 1. februára (TASR) – Posádky Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava zasahovali vlani takmer v 162.000 prípadoch. Dominovali výjazdy k pacientom s ochorením COVID-19. TASR o tom informovala Darina Schreková z oddelenia komunikácie ZZS Bratislava.

"Nasledovala dýchavičnosť, primárna artériová hypertenzia, bližšie neurčená bolesť brucha či kolaps," spresnila s tým, že bolesť v hrudníku, cievna mozgová príhoda, epilepsia, dehydratácia a bližšie neurčená ťažoba spojená s dávením, dopĺňajú prvú desiatku diagnóz, ku ktorým smerovali záchranári najčastejšie.

Najviac kilometrov najazdili ambulancie zo stanice v Prievidzi (takmer 119.000 kilometrov). Táto stanica podľa Schrekovej zabezpečuje predovšetkým sekundárne prevozy pacientov medzi nemocničnými zariadeniami. "Spolu najazdili všetky ambulancie bratislavskej záchranky takmer 5,5 milióna kilometrov," dodala.

Ako ďalej uviedla, najviac výjazdov (spolu 3274) bolo uskutočnených na území Bratislavy, konkrétne zo stanice v Ružinove.