Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Začal sa proces v prípade vraždy a znásilnenia dvoch žien v Bratislave

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obžalovaný sa podľa vlastných slov zobudil ráno v byte, kde sa zdržiaval.

Bratislava 20. januára (TASR) – Na Okresnom súde Bratislava I sa dnes začalo pojednávanie s Norbertom M., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy 25–ročnej Andrey v bratislavskej Petržalke z mája minulého roka a v inom prípade zo znásilnenia a okradnutia vtedy 17–ročnej Martiny z októbra 2014.

Telo zavraždenej Andrey našli na kope zeminy v Petržalke 12. mája 2015. Žena mala byť podľa polície udieraná do hlavy a znalci zistili, že mala byť taktiež zneužitá fľašou.

Obžalovaný Norbert dnes vypovedal len k tomuto skutku. Podľa jeho slov sa s Andreou zoznámil približne týždeň alebo desať dní predtým, ako bola zavraždená, v jeden večer, keď jej ušiel autobus. Dali sa do reči, prechádzali sa po meste a rozprávali sa. „Vymenili sme si čísla a dohodli sa, že sa ešte stretneme,“ uviedol obžalovaný.

V deň, keď Andrea zomrela, mal obžalovaný pozerať hokej v jednom podniku v centre Bratislavy. Norbert dievčine zavolal na telefón a pozval ju von. Podľa jeho tvrdenia mali sedieť na jednom z bratislavských námestí, každý mal vypiť minimálne jednu sedmičku vína. Došlo tam medzi nimi aj k intímnostiam. Obžalovaný si ešte spomenul, že potom spolu sedeli v jednom bare v centre Bratislavy. „Na viac si už nepamätám,“ vyhlásil obžalovaný. Až po následnom zadržaní a rozhovore so psychológom mal podľa vlastných slov nejaké záblesky z inkriminovanej noci, napríklad, že sa s Andreou bozkával.

Obžalovaný sa podľa vlastných slov zobudil ráno v byte, kde sa zdržiaval.

Ku skutku znásilnenia obžalovaný vypovedať odmietol.

Pojednávanie v tejto veci pokračuje vo štvrtok (21.1.).