Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Zákazníci Tesca darovali ľuďom v núdzi 110 ton potravín a drogérie

Foto: Tesco

Tento rok sa konal na Slovensku už piaty ročník Potravinovej zbierky v spolupráci s charitatívnymi organizáciami.

Bratislava 22. novembra (OTS) - Vyzbieraných bolo rekordných 110 ton potravín (vrátane drogériového tovaru), z ktorých sa dá pripraviť až 275-tisíc porcií jedla. Na úspechu zbierky sa aj tento rok okrem zákazníkov spolupodieľala spoločnosť Tesco, ktorá celkovú hodnotu darov zvýšila o pätinu. Tesco tak poskytlo 29-tisíc eur na podporu aktivít zapojených charitatívnych organizácií.

Od 9. do 11. novembra 2017 spoločnosť Tesco uskutočnila už piatu Potravinovú zbierku, ktorú spoluorganizuje s Potravinovou bankou Slovenska, Slovenskou katolíckou charitou, Depaul Slovensko, Evanjelickou Diakoniou ECAV Slovensko a OZ Vagus.

Oproti minulému roku darovali zákazníci Tesca pre ľudí v núdzi o 22 ton trvanlivých potravín viac. Na Slovensku prebiehala Potravinová zbierka v 104 obchodoch, kde dobrovoľníci aktívne pomáhali zákazníkom zhromažďovať potraviny a odpovedať na ich otázky. V piatich prevádzkach bol umiestnený košík, do ktorého mohli zákazníci darovaný tovar ukladať bez pomoci dobrovoľníkov. Vďaka podpore zákazníkov sa vyzbieral tovar v celkovej hodnote 145-tisíc eur.

Tak ako minulý rok, aj tento rok sa do kampane zapojila odevná značka F&F. V rámci vianočnej kolekcie Čiapka zo srdca venovalo F&F z každej predanej čiapky 1 euro na podporu uvedených charitatívnych organizácií.

,,Od 9. do 11. novembra sa spoločnosti Tesco na Slovensku podarilo aj vďaka zákazníkom a zapojeným charitám vyzbierať 110 ton potravín a drogériového tovaru, čo predstavuje 275-tisíc porcií jedla. Je to o štvrtinu viac ako minulý rok. Všetkým zapojeným patrí veľké poďakovanie,” povedala Veronika Bush, CSR manažérka Tesco SR.

Okrem každoročnej predvianočnej zbierky spoločnosť Tesco realizuje aj program boja proti plytvaniu potravinami vo viac ako 600 obchodoch v strednej Európe, kde sa každý deň zhromažďujú a darujú prebytky potravín prostredníctvom miestnych potravinových bánk. Do konca júla 2017 spoločnosť Tesco darovala viac ako 12-tísíc ton potravín, čo predstavuje vyše 29 miliónov porcií jedla.