Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Zasadnutie výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport bolo prerušené

Na archívnej snímke Peter Krajňák. Foto: TASR - Milan Kapusta

Dôvodom bol avizovaný odchod štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Petra Krajňáka, ktorý bol predkladateľom Správy o stave a úrovni výchovy a vzdelávania v školách.

Bratislava 1. marca (TASR) – Zasadnutie Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, ktoré sa začalo vo štvrtok dopoludnia, bolo prerušené pri poslednom bode. Dôvodom bol avizovaný skorší odchod štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Petra Krajňáka, ktorý bol predkladateľom Správy o stave a úrovni výchovy a vzdelávania v školách a školských zariadeniach v Slovenskej republike v školskom roku 2016/2017.

Na zasadnutí výboru sa nezúčastnila ani ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS). "Pracovný program ministerky školstva akceptujeme. Vždy to akceptujeme, najmä pri zahraničných pracovných cestách. Vzhľadom na to, že ministerka dnes prerokováva otázky eurofondov so stavovskými organizáciami a nastavujú opatrenia, ako urýchliť ich čerpanie v roku 2018 a ďalších rokoch, považoval som ich za dostatočné, aby sa tu dnes ministerka nezúčastnila," povedal predseda výboru Ľubomír Petrák (Smer-SD).

Podľa poslanca NR SR Branislava Gröhlinga (SaS) je dôležité, aby ministerka školstva na rokovanie výborov chodila, obzvlášť ak sa na ňom "preberajú dôležité správy o eurofondoch a o stave školstva."

Správu o stave a úrovni výchovy a vzdelávania v školách a v školských zariadeniach v SR v školskom roku 2016/2017 podľa Petráka prerokujú na aprílovom zasadnutí.