Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Zastavili trestné stíhanie v kauze volebnej korupcie

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku zastavil trestné stíhanie Juraja P., obvineného z prečinu volebnej korupcie, ktorej sa mal dopustiť v minuloročných prezidentských voľbách.

Bratislava 5. marca (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku zastavil trestné stíhanie Juraja P., obvineného z prečinu volebnej korupcie, ktorej sa mal dopustiť v minuloročných prezidentských voľbách.

ŠTS stíhanie zastavil, nakoľko skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Uznesenie bolo doručené obvinenému v stredu 4. marca, keď ŠTS v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica rozhodol už v polovici februára.

Ide o mediálne známu kauzu, keď obvinený mal 7. marca 2014 za využitia svojho mobilného telefónu a mailového konta na verejne prístupnej internetovej stránke zverejniť inzerát v znení: "Ak mi pošlete na číslo účtu 15 eur, dám svoj hlas v prezidentských voľbách hocikomu z kandidátov. V prípade podpory Fica chcem 50 eur. Keďže som z okolia PP, tak za hlas Kisku či Mezenskú beriem aj večeru v Poprade (nie obedové menu). Nie som Róm - som inžinier a podnikám už 10 rokov a chcem si privyrobiť..."

"Vyjadrujeme počudovanie nad tým, prečo orgány činné v trestnom konaní tomuto prípadu venovali toľko pozornosti, vrátane dokumentovania „technických“ súvislostí prípadu, ktoré sám obvinený nijako nespochybňoval," uviedol pre TASR právny zástupca Juraja P. a tímlíder strany SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik na margo kauzy.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR podal obžalobu na Juraja P. 16. januára tohto roku, v ktorej ho vinil zo spáchania volebnej korupcie.