Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Záujem odsúdených o hlasovanie bol v Rimavskej Sobote minimálny

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

"Väzenské oddelenie navštívili dvaja členovia komisie s prenosnou urnou. Účasť na hlasovaní však bola len minimálna," uviedol podpredseda okrskovej komisie.

Rimavská Sobota 7. februára (TASR) – Záujem o hlasovanie v referende bol medzi odsúdenými z Otvoreného oddelenia v rimavskosobotskej mestskej časti Sabová iba nepatrný. TASR to potvrdil Gejza Ferenc, podpredseda okrskovej komisie číslo 7 v Základnej škole P. K. Hostinského na Družstevnej ulici. Otvorené oddelenie patrí pod Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Želiezovciach. Má kapacitu 69 odsúdených, ktorí sú zaradení do minimálneho stupňa stráženia.

"Väzenské oddelenie navštívili dvaja členovia komisie s prenosnou urnou. Účasť na hlasovaní však bola len minimálna. Žiadne problémy sa nevyskytli, riaditeľ zariadenia zabezpečil podmienky tak, že všetko prebehlo úplne hladko a v zmysle zákona," uviedol Ferenc.



Podľa slov predsedu tejto okrskovej komisie Ľudovíta Csanka je záujem o referendum malý nielen vo väznici, ale aj v celom ich okrsku. "Hlasovanie v našom okrsku zatiaľ prebieha pokojne a bez najmenších problémov, ale účasť je veľmi malá," povedal.