Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Záujemcovia sa môžu hlásiť do medzinárodných dobrovoľníckych táborov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Medzinárodné dobrovoľnícke tábory sú projekty s cieľom pomôcť miestnej komunite. Trvajú jeden až tri týždne.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať do medzinárodných dobrovoľníckych táborov v zahraničí a na Slovensku. Vybrať si môžu z táborov vo Francúzsku, Nemecku, Španielsku, Taliansku, na Islande, ale aj v exotickejších krajinách ako Mexiko, Srí Lanka, Japonsko či Kambodža. TASR o tom informovala koordinátorka projektov Inex Slovakia Miroslava Zváčová.

Medzinárodné dobrovoľnícke tábory sú projekty s cieľom pomôcť miestnej komunite. Trvajú jeden až tri týždne. "Dobrovoľníci z rôznych krajín na nich opravujú historické pamiatky, pomáhajú organizovať festivaly, pripravovať program pre deti, ľudí s postihnutím, seniorov, venujú sa rôznym environmentálnym aktivitám a spoznávajú miestnych ľudí a krajinu inak," priblížila Zváčová.

Tábory sú určené aj pre mladých ľudí zo znevýhodneného prostredia. Preplatené im je cestovné, dostávajú vreckové, majú zabezpečenú stravu a ubytovanie.

Inex Slovakia organizuje tábory prostredníctvom medzinárodných sietí Alliance of European Voluntary Service Organisations a Service Civil International 30 rokov.