Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Zbierka Hlinený dukát bude v 35 mestách, pomôcť má ľuďom v núdzi

Na archívnej snímke dukát počas predstavenia projektu Hlinený dukát. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Verejnosť môže zbierku podporiť finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov v deň jej konania alebo online do konca decembra.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Zbierka Hlinený dukát 2023 na pomoc ľuďom v núdzi sa bude konať v 35 mestách Slovenska už v utorok (12. 12.). Organizuje ju Slovenská katolícka charita (SKCH). Financie pôjdu na zabezpečenie základných potrieb detí, dospelých i seniorov v charitatívnych zariadeniach, financovanie liečby pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť zdravotnú starostlivosť a poskytovanie vzdelávacích príležitostí pre deti a mládež z marginalizovaných komunít.

"Sme svedkami, že mnohí ľudia žijú v zložitých podmienkach a naliehavo potrebujú našu podporu. Dlhodobá solidarita s tými, ktorí trpia, je nevyhnutná. Zbierka Hlinený dukát 2023 nám poskytuje príležitosť spoločne sa angažovať v tejto dôležitej misii," uviedol generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech.

SKCH upozornila, že finančným ťažkostiam, sociálnej izolácii či zdravotným problémom bez adekvátnej starostlivosti čelí čoraz viac ľudí v rôznych regiónoch Slovenska a aj malý prejav solidarity môže byť začiatkom pozitívnej zmeny v ich živote. Verejnosť môže zbierku podporiť finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov v deň jej konania alebo online do konca decembra.