Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Ľudia môžu prispieť na rekonštrukciu kliniky detskej neurológie NÚDCH

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Nové neurologické oddelenie sa v súčasnosti prerába. Staré priestory boli podľa organizátorov zbierky v nevyhovujúcom stave a kapacitne nestačili.

Bratislava 3. júla (TASR) - Ľudia môžu prispieť na rekonštrukciu kliniky detskej neurológie v bratislavskom Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH). Do finančnej zbierky, ktorú zorganizovalo občianske združenie Pomáhame deťom NÚDCH, sa možno zapojiť na darcovskom portáli ĽudiaĽudom.sk či zaslaním SMS v hodnote tri eurá na číslo 855.

"Finančné prostriedky sa použijú na nákup lôžok pre rodičov, telocvičňu na špeciálnu fyzioterapiu detí, terapeutickú miestnosť pre psychológov, kuchynku pre rodičov, vybavenie izieb, celkové vizuálne spríjemnenie oddelenia pre deti," povedala PR manažérka Zuzana Čižmáriková z NÚDCH.

Nové neurologické oddelenie sa v súčasnosti prerába. Staré priestory boli podľa organizátorov zbierky v nevyhovujúcom stave a kapacitne nestačili. Zbierka má podľa ich slov zlepšiť podmienky a zhumanizovať priestory oddelenia pre ťažko choré deti, ktoré s rodičmi v nemocnici strávia niekoľko mesiacov.