Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

NEMÁTE JU DOMA? Tejto kozmetike sa radšej vyhnite

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Varovanie hygienikov sa týka prípravku do kúpeľa pod názvom Party Popper značky Bomb cosmetics. Má tvar koláčika, ktorý je ozdobený imitáciou ružovej šľahačky, posypom a karamelom. Vzhľadom na svoj tvar, ale aj vzhľad, farbu a vôňu si ich môžu spotrebitelia, najmä deti, zameniť s potravinou a v dôsledku toho ich môžu vkladať do úst, cmúľať alebo prehĺtať, čo by mohlo zapríčiniť napríklad dusenie, otravu alebo perforáciu, či zablokovanie tráviaceho ústrojenstva. V Bratislave 28. mája 2018. Foto: ÚVZ SR

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami.

Bratislava 6. júna (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. "Môžu sa nachádzať aj na Slovensku," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Varovanie hygienikov sa týka prípravku do kúpeľa pod názvom Party Popper značky Bomb cosmetics. Má tvar koláčika, ktorý je ozdobený imitáciou ružovej šľahačky, posypom a karamelom. "Vzhľadom na svoj tvar, ale aj vzhľad, farbu a vôňu si ich môžu spotrebitelia, najmä deti, zameniť s potravinou a v dôsledku toho ich môžu vkladať do úst, cmúľať alebo prehĺtať, čo by mohlo zapríčiniť napríklad dusenie, otravu alebo perforáciu, či zablokovanie tráviaceho ústrojenstva," informoval Mikas.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Nebezpečný je lotion na vlasy CHI® Total Protect Defence Lotion – produkt značky Farouk®. Výrobok obsahuje konzervačnú látku Methylisothiazolinone, ktorá nepatrí medzi povolené konzervačné látky v kozmetických výrobkoch. Výroboky môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb. V Bratislave 6. júna 2018.
Foto: ÚVZ SR


Nebezpečné sú aj krém na úpravu účesu Kardashian Beauty Smooth Styler Blow Dry Cream a lotion na vlasy CHI® Total Protect Defence Lotion – produkty značky Farouk®. Oba výrobky obsahujú konzervačnú látku Methylisothiazolinone, ktorá nepatrí medzi povolené konzervačné látky v kozmetických výrobkoch. "Výrobky môžu spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb," ozrejmil riziko produktov Mikas.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Nebezpečný je aj krém na úpravu účesu Kardashian Beauty Smooth Styler Blow Dry Cream. Výrobok obsahuje konzervačnú látku Methylisothiazolinone, ktorá nepatrí medzi povolené konzervačné látky v kozmetických výrobkoch. Výroboky môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb. V Bratislave 6. júna 2018.
Foto: ÚVZ SR


Taktiež nepovolené konzervačné látky, ktoré môžu spôsobiť alergickú reakciu, konkrétne Methylisothiazolinone a Methylchloroisothiazolinone, obsahuje aj maska na tvár pod názvom Peel Of Black Mask Soyulabilir Siyah Maske značky Naturface neznámeho výrobcu z Turecka.

Nebezpečným výrobkom je aj čínsky krém neznámej značky i výrobcu predávaný ako Yiganerjing herbal antibacterial cream. "Tento výrobok obsahuje glukokortikoid clobetasol propionate, zakázanú látku v kozmetických výrobkoch," spresnil hlavný hygienik SR.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Nebezpečným výrobkom je čínsky krém neznámej značky i výrobcu predávaný ako Yiganerjing herbal antibacterial cream. Tento výrobok obsahuje glukokortikoid clobetasol propionate, zakázanú látku v kozmetických výrobkoch. V Bratislave 6. júna 2018.
Foto: ÚVZ SR


Nebezpečné výrobky nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Litve, vo Francúzsku a v Estónsku.