Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Zdravotné sestry z trenčianskej nemocnice budú v stredu protestovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín je momentálne vo výpovednej lehote 56 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek.

Trenčín 9. februára (TASR) – Zdravotné sestry v hromadných výpovediach z Fakultnej nemocnice (FN) v Trenčíne budú protestovať na Mierovom námestí v Trenčíne. Protestné zhromaždenie zvolali na stredu (10. 2.) o 16.00 hodine.

Ako informovali sestry prostredníctvom mediálneho poradcu Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) Marcela Lincényiho, na zhromaždení sa okrem sestier vo výpovediach zúčastní aj prezidentka SKSaPA Iveta Lazorová, ale aj lekári a široká verejnosť.

Podľa hovorkyne FN Trenčín Petry Gembešovej vo FN Trenčín je momentálne vo výpovednej lehote 56 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Z celkového počtu 191 zdravotných sestier, ktoré podali vo FN Trenčín výpovede, ich do dnešného dňa stiahlo 135. Sestry, ktoré sú vo výpovednej lehote, sú z gynekologicko-pôrodníckej kliniky, kliniky pediatrie a neonatológie, neurologického a urologického oddelenia. Z onkologického oddelenia je vo výpovednej lehote jedna sestra.

Pracovný pomer sestier vo výpovednej lehote trvá do konca februára tohto roku. "Ubezpečujeme, že zdravotná starostlivosť bude v plnej miere zabezpečená," doplnila hovorkyňa.