Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Zdravotní klauni rozveselia pacientov aj počas vianočných sviatkov

Na snímke zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Foto: TASR - Marko Erd

Červený nos Clowndoctors pôsobí na Slovensku už vyše 19 rokov. Spolupracuje s ním takmer 70 profesionálnych zdravotných klaunov.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors rozveselia pacientov aj počas vianočných sviatkov. Od 24. do 31. decembra zrealizujú celkovo 33 klauniád. TASR o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.

"Láskavý humor, ktorý prinášame hospitalizovaným deťom, ich rodičom, ale aj personálu, má v čase Vianoc ešte väčšiu moc a neraz sme svedkami malých vianočných zázrakov," skonštatoval umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák.

Zdravotní klauni prídu na nemocničné oddelenia cez sviatky vystrojení. Budú mať rôzne doplnky aj rekvizity. "V akcii bude v rôznych kútoch Slovenska dokopy 43 profesionálnych zdravotných klaunov," dodal Mihaľák.

Červený nos Clowndoctors pôsobí na Slovensku už vyše 19 rokov. Spolupracuje s ním takmer 70 profesionálnych zdravotných klaunov. Tí pravidelne navštevujú viac ako 50 nemocníc a 30 seniorských zariadení po celom Slovensku. Mesačne zrealizujú vyše 200 klauniád.