Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

Zdravotní klauni zavítajú 1. apríla do viacerých miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Viac ako 40 umelcov okrem Bratislavy zavíta napríklad do Košíc, Banskej Bystrice, Prešova a Žiliny.

Bratislava 28. marca (TASR) - Do vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) aj na bratislavskú hlavnú stanicu zavítajú prvého apríla klauni z Občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors, ktorí už 15 rokov pôsobia v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach. Objavia sa tiež v uliciach, na námestiach či v mestskej hromadnej doprave vo viacerých slovenských mestách. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

"Ideou je, aby zdravotných klaunov mohli stretnúť aj ľudia, ktorí na to inak nemajú príležitosť. Chceme im predstaviť naše združenie a našu prácu. Dôležitý je pritom moment prekvapenia, nabúranie rutiny a v konečnom dôsledku zlepšenie nálady. Vzorec, na ktorom je postavené klaunovanie v nemocnici," vysvetlil umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák.

Viac ako 40 umelcov okrem Bratislavy zavíta napríklad do Košíc, Banskej Bystrice, Prešova a Žiliny. Na bratislavskej hlavnej stanici ich verejnosť môže stretnúť od 11. do 12. h, navštívia tiež dva rýchliky a päť osobných vlakov. Združenie organizuje podujatie pri príležitosti svojich 15. narodenín.