Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Zdravotníci spolu s policajtmi preveria znalosť vodičov o prvej pomoci

Ilustračné foto Foto: TASR

Pri podobnej akcii v roku 2014 vedela opísať správny postup pri poskytnutí prvej pomoci iba polovica oslovených vodičov.

Bratislava 3. júla (TASR) - Počas pracovných dní druhého júlového týždňa (6.-10.7.) budú policajtom asistovať pri cestných kontrolách aj zdravotníci. Cieľom spoločnej akcie Slovenského Červeného kríža (SČK) a Policajného zboru SR je preveriť znalosti vodičov o poskytovaní prvej pomoci.

SČK sa touto aktivitou pripája k iniciatíve a výzve Európskej charty o bezpečnosti cestnej premávky s cieľom znížiť počet obetí dopravných nehôd. "Pri kontrolách budeme zisťovať nielen to, či by vodiči v konkrétnych prípadoch vedeli poskytnúť prvú pomoc, no skontrolujeme aj obsah lekárničiek," informovala koordinátorka pre projekty SČK Zdenka Alföldiová.

Pri podobnej akcii v roku 2014 vedela opísať správny postup pri poskytnutí prvej pomoci iba polovica oslovených vodičov. Alföldiová v tejto súvislosti pripomenula, že vodiči by si mali vedomosti a zručnosti prvej pomoci pravidelne obnovovať. SČK vo svojich 38 spolkoch po celom Slovensku organizuje kurzy prvej pomoci aj počas leta.