Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výberové konania na ambulantné pohotovosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hlavnými kritériami sú personálne zabezpečenie, materiálno-technické vybavenie, finančné zabezpečenie prevádzkovania ambulancie a projekt prevádzkovania.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. marca (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na ambulantné pohotovosti. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu s tým, že výberové konanie bude trvať od 26. marca a záujemcovia o ich prevádzkovanie môžu podávať žiadosti do 27. mája.

"Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výberové konanie na prevádzkovanie 76 pohotovostných ambulancií pre dospelých a 40 ambulancií pohotovosti pre deti a dorast," spresnil rezort.

MZ zriadi výberové komisie, ktoré vyhodnotia žiadosti o vydanie povolenia na prevádzkovanie pohotovostných ambulancií. Hlavnými kritériami sú personálne zabezpečenie, materiálno-technické vybavenie, finančné zabezpečenie prevádzkovania ambulancie a projekt prevádzkovania.

"Ak vo výberovom konaní nebude úspešný žiadny uchádzač, MZ SR vyhlási druhé výberové konanie do šiestich mesiacov od prvého," doplnil komunikačný odbor.