Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Žiaci môžu súťažiť v učení sa cudzích jazykov pomocou aplikácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Aplikácia slúži na zefektívnenie učenia slovíčok všetkých cudzích jazykov. V minulom školskom roku ju vo vyučovaní využilo 835 učiteľov a 17.500 žiakov na celom Slovensku aj v zahraničí.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Od októbra štartuje na školách nová celoslovenská súťaž v učení cudzích jazykov. Určená je pre žiakov základných a stredných škôl, ktorí si chcú interaktívnou formou zlepšiť znalosti z akéhokoľvek cudzieho jazyka. Súťaž sa uskutoční prostredníctvom webovej aplikácie, pričom kritériom hodnotenia nebudú konkrétne jazykové výsledky, ale usilovnosť žiakov v zlepšovaní vedomostí. TASR o tom informoval autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát.

Aplikácia slúži na zefektívnenie učenia slovíčok všetkých cudzích jazykov. V minulom školskom roku ju vo vyučovaní využilo 835 učiteľov a 17.500 žiakov na celom Slovensku aj v zahraničí.

V školskom roku 2019/2020 sa uskutoční súťaž, v ktorej môžu súťažiť študenti akéhokoľvek cudzieho jazyka – Jesenný WocaBee šampionát. Kritériom hodnotenia sú body, ktoré žiaci získavajú v aplikácii za precvičovanie slovíčok. "Žiakov v súťaži nebudeme hodnotiť podľa konkrétnych vedomostí. Nie je to našou úlohou a zároveň by to ani nebolo možné, keďže WocaBee je určená pre všetky cudzie jazyky a rôzne vekové kategórie. Hodnotíme však usilovnosť v precvičovaní slovíčok, ktorá v konečnom dôsledku znamená zlepšenie vedomostí a známok," vysvetlil Ošvát.

Súťaž sa uskutoční v troch kolách a v rámci každého kola sa vyhodnotia triedy, ktoré dosiahnu najvyšší priemer bodov na žiaka. Okresné kolo súťaže sa začína prihláškou do 30. septembra, víťazi postúpia do krajských kôl v novembri a osem krajských šampiónov sa v decembri stretne v celoslovenskom finále.