Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia neeviduje trestné oznámenie poslankyne Blahovej na Čistý deň

Na snímke poslankyňa NR SR Natália Blahová. Foto: TASR Martin Baumann

Blahová na tlačovej konferencii uviedla, že podala trestné oznámenie v súvislosti so zariadením Čistý deň pre podozrenie zo subvenčného podvodu.

Trnava 23. marca (TASR) – Krajské riaditeľstvo polície v Trnave nedisponuje podnetom na galantské resocializačné zariadenie Čistý deň, o ktorom na dnešnej tlačovej besede strán SaS a OĽaNO-NOVA hovorila poslankyňa Natália Blahová. Pre TASR to uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Dodala, že po prijatí sa ním bude polícia zaoberať zákonným spôsobom.



Blahová dnes na tlačovej konferencii uviedla, že podala trestné oznámenie v súvislosti so zariadením Čistý deň pre podozrenie zo subvenčného podvodu. Rieši ho podľa jej slov krajská polícia Trnava. Pri podaní vychádzala z tzv. medzistrediskovej zmluvy, keď sa podľa nej vytváral čierny fond za vymenené deti medzi jednotlivými sociálnymi zariadeniami. Tlačová konferencia SaS a OĽaNO-NOVA sa konala na tému podania návrhu na odvolanie ministra práce Jána Richtera (Smer-SD). Dôvodom je jeho konanie v kauze Čistý deň. Podľa opozície minister kauzu kryje a k jej obetiam, klientom zariadenia, sa správa nehanebne.