Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Žilinka: Prechod agendy bývalého ÚŠP prebehol bez zásadných problémov

Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR - Martin Baumann

Podotkol, že list zobral na vedomie a zároveň nepovažuje za dôstojné viesť s kolegami názorovú polemiku prostredníctvom médií.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Prechod agendy bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na krajské prokuratúry a Generálnu prokuratúru SR prebehol bez zásadných problémov, ktoré by mali za následok porušenie práv subjektov trestných konaní. Uviedol to generálny prokurátor SR Maroš Žilinka v reakcii na zverejnený otvorený list 11 prokurátorov bývalého ÚŠP.

Podotkol, že list zobral na vedomie a zároveň nepovažuje za dôstojné viesť s kolegami názorovú polemiku prostredníctvom médií. "Vnímam ho ako pokračovanie v konfrontačnom spôsobe komunikácie z ich strany, samozrejme, prostredníctvom médií. Tým, že ani len nevyčkali na moju reakciu, len potvrdili, že im vlastne nešlo o nič iné, ako o útok prostredníctvom médií," doplnil.

V liste 11 prokurátorov vyjadrilo hlboké rozčarovanie nad personálnym manažovaním odchodu prokurátorov Matúša Harkabusa a Daniela Mikuláša, ktorí dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka. Zároveň v liste opisujú proces a prechod agendy ÚŠP ako neriadený chaos.