Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

V. ČISLÁK: Návrat sestier do žilinskej nemocnice je dobrou správou

Na snímke minister zdravotníctva SR Viliam Čislák. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zároveň vyjadril poďakovanie všetkým sestrám, ktoré neopustili pacientov a v žilinskej nemocnici pracovali v plnom nasadení.

Žilina 9. februára (TASR) - Návrat 40 sestier do FNsP Žilina je podľa ministra zdravotníctva Viliama Čisláka dobrou správou pre pacientov aj pre zdravotníckych pracovníkov.

Zároveň vyjadril poďakovanie všetkým sestrám, ktoré neopustili pacientov a v žilinskej nemocnici pracovali v plnom nasadení, čím potvrdili nielen vysoké odborné kvality, ale aj morálny kredit. "Aj to je jasná správa o vzťahu k práci, o vzťahu k pacientom, k poskytovaniu zdravotnej starostlivosti, k záväzkom, ktoré vyplývajú z poslania zdravotníckej profesie. Veľkú dávku profesionality, manažérskej predvídavosti a schopnosti preukázalo aj vedenie v Žiline a Prešove, keď robili maximum pre to, aby pacientom bola aj vo vypätých okamihoch plynule poskytovaná potrebná zdravotná starostlivosť," povedal minister zdravotníctva.

Riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková doplnila, že sestry vo FNsP Žilina prijali po individuálnych oboznámeniach sa s platovými dekrétmi a pracovnými podmienkami jednoznačné rozhodnutie a nastúpili do zamestnania. "Vedenie FNsP sa dohodlo individuálne na podmienkach pracovnej zmluvy so 40 sestrami. K dnešnému ránu podpísalo vo FNsP Žilina pracovné zmluvy 33 sestier," dodala Čižmáriková.

Vo FNsP Žilina je podľa nej dnes plne zabezpečená akútna zdravotná starostlivosť a nemocnica obnovuje aj plánované operácie. "Ide o chirurgiu, neurochirurgiu, detskú ortopédiu, gynekológiu a úrazovú chirurgiu. Aktuálnou prioritou pre FNsP je podpísanie kolektívnej zmluvy, pričom stretnutie na túto tému je naplánované v Žiline na štvrtok 11. februára 2016," uzatvorila Čižmáriková.

Žilinská nemocnica sa dohodla na podmienkach zmluvy so 40 sestrami

Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa individuálne dohodlo na podmienkach pracovnej zmluvy so 40 sestrami. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa FNsP Žilina Viera Jurčiová.

Na snímke riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Ivan Mačuga.
Foto: TASR/Erika Ďurčová
"K dnešnému ránu podpísalo pracovné zmluvy 33 zdravotných sestier. Som rád, že sme sa dohodli. Okrem akútnej zdravotnej starostlivosti, ktorá je zabezpečená, obnovujeme v nemocnici i plánované operácie," uviedol riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga s tým, že ide o chirurgiu, neurochirurgiu, detskú ortopédiu, gynekológiu a úrazovú chirurgiu.

Prioritou pre nemocnicu zostáva podpísanie kolektívnej zmluvy. Stretnutie k jej podmienkam je naplánované na štvrtok 11. februára, dodala Jurčiová.