Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

L. ŽITŇANSKÁ: Útek väzňa pôjdem prešetriť priamo do Leopoldova

Na snímke ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská prichádza na 11. schôdzu vlády SR, 8. júna 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zároveň nevylúčila, že pre tento prípad dôjde k personálnym zmenám v Zbore väzenskej a justičnej stráže.

Bratislava 8. júna (TASR) – Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská sa v pondelok 13. júna chystá navštíviť leopoldovskú väznicu, z ktorej vo štvrtok 2. júna utiekol väzeň Ľubomír Behan. Stalo sa tak počas prác na oprave strelnice mimo stráženej časti ústavu.



Šéfka rezortu spravodlivosti zároveň očakáva, že do návštevy väznice bude mať k dispozícii výsledky šetrenia tohto prípadu. "Dovtedy budeme mať všetky informácie aj pripravené opatrenia," dodala dnes pred rokovaním vlády. Žitňanská zároveň nevylúčila, že pre tento prípad dôjde k personálnym zmenám v Zbore väzenskej a justičnej stráže. "Na základe toho, aké budú výsledky šetrenia, vo vzťahu k tomuto prípadu vyvodíme konkrétne opatrenia a prípadne aj zodpovednosť," dodala.

Behan bol vo výkone trestu odňatia slobody pre spáchanie trestného činu lúpeže. Odsúdili ho na osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. Polícia naďalej po ňom intenzívne pátra.