Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V zlepšenie životných podmienok v SR verí 10,7 percenta opýtaných

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Prieskum uskutočnila Agentúra MVK v dňoch 15. až 21. januára 2014 na vzorke 1106 respondentov.

Bratislava 10. februára (TASR) - V zlepšenie životných podmienok na Slovensku v dohľadnom čase očakáva celkovo 10,7 percenta respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK, ktorý uskutočnila pri príležitosti blížiacej sa druhej polovice funkčného obdobia vlády. Účastníkom prieskumu položila otázku: Kedy očakávate, že v našej spoločnosti nastane celkové výrazné zlepšenie životných podmienok?

Zlepšenie životných podmienok v dohľadnom čase očakávajú najmä voliči Smer-SD (21,9 %), SDKÚ-DS (13,9 %) a SaS (12,1 %). "Pesimistov, ktorí očakávajú celkové výrazné zlepšenie životných podmienok až v ďalekej budúcnosti, respektíve, ktorí neveria, že sa pomery u nás vôbec niekedy zlepšia, bolo medzi účastníkmi tohto prieskumu 65 %, pričom nadpolovičnú väčšinu majú medzi voličmi všetkých politických strán," uviedol riaditeľ MVK Pavel Haulík.

Prieskum uskutočnila Agentúra MVK v dňoch 15. až 21. januára 2014 na vzorke 1106 respondentov, ktorá bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, regiónov a veľkostných kategórií sídiel. Išlo o multiklientsky (omnibusový) výskum realizovaný kvótnym výberom a technikou face-to-face interview (štandardizovaný rozhovor) prostredníctvom anketárskej siete.