Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

ZMOS nadviazalo spoluprácu so spoločnosťou Slovnaft

Na archívnej snímke prezdseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger. Foto: TASR Pavol Zachar

Jednou z možností rozvoja partnerstva je aj obchodná spolupráca, ktorá by sa týkala najmä oblasti pohonných hmôt pre jednotlivé samosprávy a ich organizačné zložky.

Bratislava 27. januára (TASR) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) nadviazalo spoluprácu so spoločnosťou Slovnaft. Predmetom kooperácie bude predovšetkým koordinácia postupu v oblasti zamestnanosti, infraštruktúry, zvyšovania kvality života ľudí a ochrany životného prostredia.

„Sú to oblasti, kde sú samosprávy a výrobné podniky odkázané na hľadanie spoločných riešení. Vidím v tomto dialógu veľmi užitočné partnerstvo s úžitkom nielen pre samosprávy, ale aj pre celú krajinu,“ uviedol predseda ZMOS Branislav Tréger.

Výkonný riaditeľ rafinérsko-petrochemickej spoločnosti Marek Senkovič zdôrazňuje záujem byť súčasťou širšej komunitnej a samosprávnej diskusie, z ktorej vzídu zaujímavé nápady a dobré rozhodnutia.

„Určite podporíme ZMOS pri realizácii projektov, ktoré sa týkajú skvalitňovania života ľudí, napr. v oblasti vzdelávania, umenia, športu či životného prostredia. Tieto oblasti sú prioritné aj v rámci našich grantových schém,“ potvrdil Senkovič. Zvýraznil fakt, že práve samosprávy sú jedným z najvýznamnejších partnerov pre podnikateľské subjekty.

„Neovplyvňujú len výšku a úspešnosť výberu miestnych daní, ale ich rozdelením ovplyvňujú kvalitu a udržateľnosť života v jednotlivých regiónoch. To je hlavný dôvod, prečo sme sa rozhodli pre spoluprácu so ZMOS,“ dodal.

Jednou z možností rozvoja partnerstva je aj obchodná spolupráca, ktorá by sa týkala najmä oblasti pohonných hmôt pre jednotlivé samosprávy a ich organizačné zložky.