Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V Prahe rokujú predstavitelia českých a slovenských samospráv

Foto: zmos.sk

Témou stretnutia je predovšetkým vývoj aktuálnej legislatívy, pôsobností a financovania v oblasti regionálneho školstva, či sociálne bývanie.

Bratislava/Praha 21. septembra (TASR) - Predsedníctvo Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokuje v týchto dňoch v Prahe so Zväzom miest a obcí (SMO) ČR. Témou tohtoročného stretnutia v českej metropole je predovšetkým vývoj aktuálnej legislatívy, pôsobností a financovania v oblasti regionálneho školstva, či sociálne bývanie. Diskusia sa však nevyhne ani zákonu o slobodnom prístupe k informáciám alebo aktuálnemu stavu v oblasti eurofondov z pohľadu samosprávy.

"Takéto rokovania organizujeme pravidelne. Naposledy sa spoločné rokovanie uskutočnilo začiatkom novembra 2015 na Štrbskom Plese," uviedol pre TASR predseda ZMOS Michal Sýkora. Vtedy stretnutiu dominoval zákon o odpadoch, postavenie verejných a neverejných poskytovateľov služieb a financovanie preneseného výkonu štátnej správy na mestá a obce. "Program tvoríme tak, aby sme si nielen vymenili poznatky, ale spoločne reagovali na oblasti, ktoré trápia naše a české samosprávy," dodal Sýkora.