Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

ZMOS s MZ SR dohodol zmenu plochy ubytovania pre seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Predstavitelia ZMOS-u informovali o ministerských vyhláškach, ktoré spôsobujú samosprávam problémy, priblížil výkonný podpredseda ZMOS-u Jozef Turčány.

Bratislava 2. februára (TASR) – Slovenské samosprávy žiadajú štát, aby zmenil niektoré požiadavky na zariadenia pre deti a mládež a zariadenia sociálnych služieb. Prvé rokovanie predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) s ministerstvom zdravotníctva sa uskutočnilo dnes.

Zástupcov združenia prijal štátny tajomník rezortu Stanislav Špánik. Predstavitelia ZMOS-u ho informovali o ministerských vyhláškach, ktoré spôsobujú samosprávam problémy, priblížil výkonný podpredseda ZMOS-u Jozef Turčány.

„Ide najmä o otázku týkajúcu sa požiadaviek na plochu izieb ubytovacích zariadení, pod ktoré patria aj samosprávou zriaďované a prevádzkované zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, ale aj ďalšie zariadenia sociálnych služieb,“ konkretizoval Turčány problémy vyplývajúce z aplikačnej praxe.

Zo schôdzky podľa jeho slov odišli s prísľubom novelizácie problematických právnych predpisov. Ministerstvo zdravotníctva by im malo zmeny predstaviť ešte pred ich zverejnením v medzirezortnom pripomienkovaní.