Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

ZMOS: V mestách a obciach ožijú tradičné regionálne zvyky a aktivity

Na snímke výstava veľkonočných kraslíc s názvom "Trebišovski pisanki 2024" v Múzeu a Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove 27. marca 2024. Foto: TASR - Roman Hanc

Obyvatelia si tak podľa Božika môžu prostredníctvom tradičných aktivít a zvyklostí pripomenúť slovenskú históriu a tradície.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 27. marca (TASR) - S blížiacimi sa Veľkonočnými sviatkami ožijú počas týchto dní v slovenských mestách a obciach tradičné regionálne zvyky a aktivity. Uviedol to predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik. TASR o tom informovala ústredná riaditeľka kancelárie združenia Zuzana Špačeková.

"Mestám a obciam patrí poďakovanie za to, že vytvárajú priestor a spoluprácu na pripomenutie si tradícií a zachovanie pamäte zvykov a tradícií spojených s týmto sviatkom pre mladé generácie," zdôraznil Božik. Obyvatelia si tak podľa neho môžu prostredníctvom tradičných aktivít a zvyklostí pripomenúť slovenskú históriu a tradície.

Poukázal aj na vyzdobenie verejného priestranstva do veľkonočnej atmosféry. Mestá a obce podľa predsedu ZMOS vytvorili pre svojich obyvateľov atmosféru pre jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov roka. Ako poznamenal, každodenný zhon môžu vymeniť za pokoj, čas strávený oddychom a s rodinami.