Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

ZMOS: V mestách a obciach si pripomíname hodnotu slobody a demokracie

Na snímke predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik. Foto: TASR Pavel Neubauer

Predseda ZMOS zdôraznil, že v mestách a obciach, kde žijú mladé generácie, nezabúdajú na ponaučenie sa z histórie, aby sa temná éra iracionálnych ideológií nikdy nevrátila.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. mája (TASR) - Mestá a obce si pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom uctievajú v týchto dňoch pamiatku padlých hrdinov, ktorí bojovali za ideály spravodlivosti a ľudských práv v druhej svetovej vojne. Informoval o tom predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik. Pripomenul, že tieto udalosti priniesli základy pre slobodnú a demokratickú spoločnosť, v ktorej dnes žijeme.

"V dnešnej dobe je viac ako kedykoľvek predtým dôležité, aby sme si uvedomili hodnotu mieru, slobody a nezávislosti. Na miestnej úrovni je našou úlohou tieto hodnoty chrániť a pripomínať si ich aj pri pietnych aktoch organizovaných samosprávami pri pomníkoch padlých hrdinov či pomníkoch slobody," skonštatoval Božik.

Predseda ZMOS zdôraznil, že v mestách a obciach, kde žijú mladé generácie, nezabúdajú na ponaučenie sa z histórie, aby sa temná éra iracionálnych ideológií nikdy nevrátila. "Týmto v samosprávach budujeme spoločenstvá, ktoré si ctia dedičstvo spomienky na druhú svetovú vojnu a chránia hodnoty miestnej demokracie," uzavrel.