Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Veľký prieskum o zmrzline: Aká je u Slovákov v lete najobľúbenejšia?

Na snímke ženy so zmrzlinou na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu, ktorý realizovala agentúra Go4insight na vzorke 1000 respondentov vo veku 15 - 79 rokov v máji tohto roka.

Bratislava 8. augusta (TASR) - Zmrzlinu počas leta ochutná aspoň raz viac ako 90 percent Slovákov. Najviac obľubujú čokoládovú príchuť. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu, ktorý realizovala agentúra Go4insight na vzorke 1000 respondentov vo veku 15 - 79 rokov v máji tohto roka. TASR o tom informoval Rastislav Kočan z agentúry.

Najobľúbenejšou zmrzlinovou pochúťkou sú rôzne druhy nanukov a podobne je na tom aj klasická kopčeková zmrzlina. Oba si na týždennej báze počas letných mesiacov vychutnáva približne štvrtina Slovákov. Najmenej obľúbená spomedzi testovaných typov zmrzlín je točená strojová zmrzlina, na týždennej báze ju konzumuje päť percent.

Šesť percent zmrzlinu neje vôbec. Najčastejšie ide o starších dôchodcov a mužov na vidieku. Na týždennej báze si ju zas najčastejšie doprajú tínedžeri a mladí ľudia.

V porovnaní s rokom 2019 sa v prvej trojke obľúbených príchutí preferencie nezmenili. Dominujú príchute čokoládová, vanilková a citrónová.