Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Známe tváre bojovali na kurtoch pre zomierajúce deti

Karhan, Pokovič, Valábik či Milo Kráľ. Známe tváre bojovali na kurtoch pre zomierajúce deti Foto: W.R.P.R.

Karhan, Pokovič, Valábik či Milo Kráľ. Známe tváre bojovali na kurtoch pre zomierajúce deti.

Zvolen 27. augusta (OTS) - Vo Zvolene sa cez víkend uskutočnil druhý ročník charitatívneho mediálneho tenisového turnaja Play4charity. Peniaze z akcie tento rok pomôžu neziskovej organizácii Plamienok.

Bývalí futbaloví reprezentanti Miroslav Karhan, Ján Švehlík či Laco Molnár, Igor Demo, hokejisti Boris Valábik, Dušan Pašek, ale aj úspešný tréner Ľubomír Pokovič alebo herci Milo Kráľ a Marián Slovák a ďalší cez víkend vytiahli tenisovú raketu, aby podporili dobročinnú akciu.
Už druhý ročník benefície Play 4 charity sa tento rok uskutočnil vo Zvolene a o zábavu, dobrý tenis, ale aj známe tváre nebola núdza.

„Počas akcie sa nám vďaka podpore účastníkov ako aj ľudí, ktorí sa prišli pozrieť priamo do tenisového areálu hotela Tenis vo Zvolene podarilo vyzbierať sumu 1639 eur, ktorá určite pomôže,“ povedal hlavný organizátor a majiteľ usporiadateľskej agentúry W.R.P.R. Ivan Rudolf.

Bývalý slovenský futbalový reprezentant a donedávna rekordér v počte štartov za národný tím Miroslav Karhan prišiel kvôli charitatívnej akcii už po druhýkrát. „Vždy sa rád zúčastním na takejto akcii, najmä ak to slúži dobrej veci,“ povedal Karhan tesne po exhibícií osbností, na ktorej sa zúčastnili v tíme pod vedením herca Mariána Slováka aj jeho herecký kolega Milo Kráľ, bývalí hokejisti Dušan Pašek, Boris Valábik, hokejový tréner Ľubomír Pokovič, majster Európy vo futbale Ján Švehlík, bývalý futbalista Igor Demo, ale aj známy moderátor Dušan Gabáni.
Karhan, Pokovič, Valábik či Milo Kráľ. Známe tváre bojovali na kurtoch pre zomierajúce deti
Foto: W.R.P.R.

Vo finále turnaja zvíťazila v dramatickom zápase dvojica Miroslav Karhan – Ondrej Gajdoš nad dvojicou Ivan Rudolf – Ján Švehlík 7:5.

Akciu podporila aj tenistka Dominika Cibulková, ktorá venovala podpísanú raketu a tenisky, ktoré boli predmetom tichej dražby. Výťažok z nej, tak ako z celej akcie popotuje tento rok neziskovej organizácii Plamienok, ktorá bezplatne poskytuje nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Jej riaditeľka Mária Jasenková priamo na akcii neskrývala dojatie:
„Chcela by som všetkým, ktorí na turnaji hrali, ale aj tým, ktorí pomáhali s organizáciou zo srdca poďakovať. Za podporu, povzbudenie, dôveru a za peniažky. Použijeme ich na náklady spojené s návštevami chorých detí doma - phm, telefóny, prístroje a lieky. Veľká vďaka všetkým,“ povedala šéfka n.o. Plamienok.