Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

Zomrela hlavná odborníčka v odbore hygieny výživy Iveta Trusková

Na archívnej snímke zástupkyňa hlavného hygienika SR Iveta Trusková. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Račková vyzdvihla Truskovej publikačnú a pedagogickú činnosť, v mene kolektívu Úradu verejného zdravotníctva poukázala tiež na mimoriadne ľudské kvality doktorky Truskovej.

Bratislava 28. decembra (TASR) - V nedeľu 26. decembra zomrela vo veku nedožitých 63 rokov zástupkyňa hlavného hygienika SR a hlavná odborníčka pre odbor hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov Iveta Trusková. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

"Problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín na regionálnej, národnej, európskej a svetovej úrovni zasvätila pani doktorka Trusková celý svoj profesijný život," uviedla hovorkyňa.

Pripomenula, že zosnulá odborníčka zastupovala SR vo viacerých medzinárodných i národných odborných výboroch a pracovných skupinách, podieľala sa na tvorbe preventívnych programov i legislatívnych úprav v oblasti verejného zdravotníctva a v oblasti potravín. "Bola pri zrode zákona o potravinách a tvorbe Potravinového kódexu SR," doplnila Račková. Vyzdvihla i Truskovej publikačnú a pedagogickú činnosť, v mene kolektívu Úradu verejného zdravotníctva poukázala tiež na mimoriadne ľudské kvality doktorky Truskovej.